Alles in het leven draait om balans. De balans tussen geven en nemen, leiden en volgen. Respect en vertrouwen.
Lucie Klaassen
Masterson Method Certified Practitioner

Balans

Ik ben eigenlijk al mijn hele leven gefascineerd geweest door paarden. Als kind voelde ik me al verbonden en veilig bij deze prachtige en gevoelige dieren.Lucie Klaassen

Een paard kan pas iets leren als hij zich kan ontspannen, zowel fysiek als mentaal. Daarom is de basis van elke training dat het paard je vertrouwt en dat hij je begrijpt. Dat betekent dat jij zelf ook ontspannen bent én dat je je bewust bent van je eigen lichaam en de signalen die je uitzendt. Paard én ruiter in balans dus!

Alles in het leven heeft met balans te maken, de balans tussen geven en ontvangen, tussen leiden en volgen, tussen respect en vertrouwen. Het paard moet zijn horizontale en verticale balans vinden om een ruiter te kunnen dragen en de ruiter moet in balans op het paard zitten om de beweging van het paard te kunnen volgen en met de zit aanwijzingen te kunnen geven.

 

Luci met Seni

Ik heb 25 jaar in de financiële wereld gewerkt en had er een burnout voor nodig om te ondervinden dat ik zelf uit balans was geraakt. Mede door de paarden ben ik weer dichterbij mezelf gekomen en heb ik weer rust en harmonie gevonden. Door paarden leer je volledig in het hier en nu te zijn. Als je niet 100% met je aandacht bij het paard bent, verlies je de connectie. Vanuit deze ervaring heb ik in 2012 besloten om mijn hart te volgen en van mijn passie mijn werk te maken!

Het was voor mij een logische stap om diverse opleidingen te volgen maar ik werk niet vanuit 1 methode. Ik laat mij leiden door wat het paard en de ruiter nodig heeft en volg daarbij mijn intuïtie. Wel heb ik inmiddels een aardige ‘toolbox’ opgebouwd.

  • Grondwerk- en longe test en Squire test – Bent Branderup
  • Instructeur Rechtrichten – Marijke de Jong
  • Centered Riding instructeur – Karen Irland/Judy Cross
  • Freestyle Instructeur – Emiel Voest
  • EAD coach (Equine Assisted Development) – Larissa Gies
  • Gecertificeerd Masterson Practitioner – Diane Howard/Jim Masterson
  • NLP practitioner – school voor psychology
  • Holistisch masseur (voor mensen) – Academie voor massage en beweging

Verbinding met het paard kan pas ontstaan als er verbinding is met jezelf, daarom is ademhaling, bewustwording en lichaamswerk een integraal onderdeel van mijn leven en mijn lessen en bied ik zo een holistische aanpak. Ik geef privé les, workshops en clinics in binnen- en buitenland.

Graag begeleid ik jou en je paard naar fysieke en mentale balans!