Lucie Klaassen

Masterson method

Ik ben mijn hele leven al gefascineerd door paarden. Als kind voelde ik me sterk verbonden en veilig rond deze mooie en gevoelige dieren
Lucie Klaassen
Masterson Method Certified Practitioner

​Mijn paard Bombero heeft een chronisch probleem aan zijn rechter voorbeen en 2 dierenartsen gaven de diagnose dat ik hem nooit meer zou kunnen rijden en meenden dat ik misschien een drastische beslissing moest nemen.

Ik ging op zoek naar alles wat hem kon helpen om zo sterk en gezond mogelijk te blijven en zijn rechter voorbeen te ontlasten. Het rechtrichten heeft hem uiteraard veel geholpen, omdat ik hem kon leren meer gewicht op de achterhand te dragen. Maar soms vind je tijdens het trainen dat de energie niet door de wervelkolom heen stroomt of dat je paard geen goede buiging vind in het lichaam en dat je het niet kunt verbeteren in je training. Dan kan de Masterson Methode helpen om de spanning te vinden en door zachte aanraking en beweging zowel fysieke als mentale spanning af te laten vloeien.

Ik geloof in de combinatie van training en body work, het zorgt beide voor meer flexibiliteit, balans, ontspanning en beter gebruik van het lichaam. Een waardevol ‘hulpmiddel’ om toe te voegen aan je training en je paard nog beter te helpen!

Bij de techniek van Jim Masterson werk je SAMEN met je paard. Als je paard niet actief deel neemt werkt het niet. Door een ‘onderling gesprek’ van aanraking en reactie vinden we de plek waar spanning is opgebouwd.

Door de release technieken kan het paard zowel mentaal als fysiek spanning loslaten. Je leert om subtiele reacties te herkennen zoals het knipperen van de ogen, het trillen van de lip, verandering in de ademhaling het zacht worden van de ogen en natuurlijk ook de grotere reacties zoals likken en kauwen, gapen, briezen, schudden en uitrekken. Je leert het verband te zien tussen wat je doet en het gedrag van het paard in reactie op wat je doet.

Je krijgt een diepere verbinding met je paard, hij voelt nu

‘IK ZIE JE!’