Coaching

Innerlijk leiderschap

Oog in oog met het paard ontmoet je jezelf. Durf jij in de Spiegel te kijken?

Herken je de volgende thema’s?

  • Zit je vast in hetzelfde patroon en is het tijd voor verandering?
  • Werk je vanuit plichtsbesef en niet vanuit innerlijke passie en plezier?
  • Wil je een stap te zetten maar weet je niet wat je tegen houdt?

Innerlijk leiderschap is het luisteren naar je innerlijke stem, weten en voelen wat goed en effectief is. Innerlijk leiderschap is authentiek, eerlijk en écht te zijn. Iemand die authentiek is heeft niks te verbergen, laat zijn kwaliteiten aan de wereld zien maar ook zijn zwakke en kwetsbare kanten. Iemand die authentiek is, is transparant en open, durft gevoelens en gedachten te delen, feedback te geven en te ontvangen. Je bent je bewust van jouw gedrag en het effect op anderen.

Oog in oog met het paard ontmoet je jezelf

Oog in oog met het paard ontmoet je jezelf

Ik ben ervaringsdeskundige, na jarenlang gewerkt te hebben in diverse management teams in binnen- en buitenland kreeg ik na 25 jaar loondienst een burnout. Via ontslag en outplacement heb ik geleerd wat het kost om een leven te leiden wat niet bij je past. Mede door de paarden heb ik contact gemaakt met wie ik werkelijk ben en wat ik wil in dit leven. Ik heb het roer omgegooid en heb de teugels weer in eigen handen genomen. Nu leef ik mijn passie!

3908f7a“De workshop was heel erg verhelderend, spannend en uitdagend. Het is uit het hoofd, jezelf voelen en kijken naar het paard, echt opzienbarend wat er gebeurde. Ik realiseer me dat iets spannend kan zijn maar het hoeft mij niet tegen te houden, dat kon ik goed voelen in het contact met het paard. Dank voor je heldere feedback!”

NirupaShanti Coaching & Consultancy

Paarden nodigen ons uit om terug te keren naar een primaire non-verbale staat van bewustzijn. We maken opnieuw verbinding met wat er diep van binnen leeft. Ik ben ervan overtuigd dat veel mensen een rol spelen die niet meer bij hen past. Het is mijn passie om je weer in contact te brengen met je diepste verlangen zodat ook jij weer met vertrouwen en passie je eigen leven kunt leven.

Werkwijze

In de eerste sessie verkennen en verhelderen we samen de leer- of hulpvraag. Op basis daarvan maak ik een programma op maat. Het werken met paarden heeft zoveel impact dat één sessie soms al voldoende is. De meeste mensen kiezen voor een kort traject van 3-5 sessies, in onderling overleg wekelijks of om de week.

Het is van wezenlijk belang om tijdig te reflecteren op je diepste wensen en verlangens en ambities. Hoe is het NU met je? Ben jij je bewust van waar je op dit moment staat en hoe dat voelt? Waar wil je naartoe? Hoe zou je leven er dan uitzien? En wat staat hier tussen? Wil je onderzoeken welke persoonlijke overtuigingen jou weerhouden om het leven te leiden waarvoor je hier op aarde bent? Door diverse oefenvormen met paarden gecombineerd met cognitieve coaching zorgt de de training Innerlijk Leiderschap dat je de regie over je leven weer in eigen hand krijgt.

P9300031 kopie“Ik raakte ontroerd doordat het paard mij liet zien waar ik sta op mijn levenspad. Ik vind jou duidelijk en je gaat integer met je paarden en je cursisten om, dat gaf me veel vertrouwen”

Monique Nijenhuis

Wat levert het op?

Wanneer je vanuit Innerlijk Leiderschap invulling geeft aan je leven, dan:

  • Heb je inzicht in je manier van communiceren en hoe je op anderen overkomt
  • Ken je je kwaliteiten en valkuilen
  • Vertrouw je op je innerlijke stem in plaats van op meningen van anderen
  • Durf je heldere keuzes te maken, niet vanuit die automatische piloot, maar vanuit je hart
  • Heb je inzicht in je wensen en diepste verlangens
  • Streef je naar het inzetten van je talenten vanuit je passie

Als anderen zien wie jij écht bent, dan ontstaat er begrip en respect.

Het paard geeft directe en eerlijke feedback zonder oordeel. Nieuw gedrag kan worden geoefend waarbij het paard altijd in het hier en nu zal reageren. Voor iedereen die zelf de leidsels weer in de hand wil nemen. Een waardevolle ervaring die direct toegepast kan worden!

Team training met paarden voor jouw bedrijf?
Kijk op Bedrijfstraining met paarden