Body Awareness

Body Awareness

Body Awareness

Niet alleen het paard, maar ook de mens heeft vaak hulp nodig bij het vinden van fysieke en mentale balans. Een goede training van je paard begint dus bij jezelf. We willen dat ons paard ontspannen is, maar zijn ons niet bewust van spanning in ons eigen lichaam. Wij willen dat ons paard naar links en rechts even makkelijk inbuigt, maar zijn zelf stijver naar een kant. Wij willen dat ons paard in balans loopt, maar onze eigen houding is verre van soepel.

Door ademhaling verbinding maken met je paard

Ademhaling is de sleutel tot leven! We ademen 20.000 - 30.000 maal per dag. Het brengt zuurstof naar je organen, het beïnvloedt je energieniveau en zenuwstelsel en het beïnvloedt het stressniveau. Veel mensen houden hun adem in als ze gespannen zijn. Bewuste ademhaling vermindert angst en stress.

Na een clinic met Tom Nagel (Aikido en Zen-meester) en een cursus met Stig Severinsen (de Academie van Breatheology) en diverse trainingen met Noora Ehnqvist ben ik me bewust geworden van het belang van ademhaling bij mezelf en in de verbinding met mijn paarden.

In mijn lessen en workshops wordt altijd aandacht besteed aan adem en Body Awareness.

Klik de foto's voor vergroting