School paarden

School paarden
Mijn paarden zijn in Spanje geboren, het zijn PRE’s, wat staat voor Pura Raza Espanola.
Voor mij staat PRE ook voor  Passie, Respect en Educatie.

Het is mogelijk om met mijn paarden te trainen en te voelen hoe het is om met een geschoold paard te werken.
Je kunt deze ervaring dan meenemen naar je eigen paard.

Seni is een prachtige barokke hengst, stoer van buiten maar zacht van binnen, een echte gentleman.
Bombero (Beer) is een speelse en extraverte ruin, zeer gevoelig en op adem en minimale hulpen te begeleiden.

Mijn paarden staan in Otterlo en je bent van harte welkom!

Passie, Respect en Educatie
Lucie Klaassen

klik de foto's voor vergroting

schoolpaarden

BODY AWARENESS
schoolpaarden. Niet alleen het paard, maar ook de mens heeft vaak hulp nodig bij het vinden van fysieke en mentale balans. Een goede training van je paard begint dus bij jezelf. We willen dat ons paard ontspannen is, maar zijn ons niet bewust van spanning in ons eigen lichaam. Wij willen dat ons paard naar links en rechts even makkelijk inbuigt, maar zijn zelf stijver naar een kant. Wij willen dat ons paard in balans loopt, maar onze eigen houding is verre van soepel.

CENTERED RIDING

schoolpaarden. Centered Riding is een methode ontwikkeld door Sally Swift. Dit is gebaseerd op de kennis van de anatomie en beweging van mens en paard. En is een combinatie van technieken uit de oosterse vechtsporten. Door bewust te worden van vastzittende patronen, kunnen ze worden vervangen door meer vrijheid in beweging. Meer balans en flexibiliteit, waardoor zowel paard als ruiter meer in harmonie kunnen bewegen.

RECHTRICHTEN

schoolpaarden. Rechtrichten of straightness training in het Engels, is gebaseerd op de Academische Rijkunst. Elk paard is van nature scheef en buigt daarom makkelijker naar de ene kant en moeilijker naar de andere kant (laterale scheefheid). Ook loopt het paard van nature meer op de voorhand dan op de achterhand. In de natuur is dat geen probleem, maar als wij als mens op het paard willen rijden en het paard niet corrigeren in zijn natuurlijk scheefheid, dan worden bepaalde spieren en gewrichten overbelast en ontstaan blessures.

MASTERSON

schoolpaarden. Mijn paard Bombero heeft een chronisch probleem aan zijn rechter voorbeen en 2 dierenartsen gaven de diagnose dat ik hem nooit meer zou kunnen rijden en meenden dat ik misschien een drastische beslissing moest nemen. Ik ging op zoek naar alles wat hem kon helpen om zo sterk en gezond mogelijk te blijven en zijn rechter voorbeen te ontlasten. Het rechtrichten heeft hem uiteraard veel geholpen, omdat ik hem kon leren meer gewicht op de achterhand te dragen. Maar soms vind je tijdens het trainen dat de energie niet door de wervelkolom heen stroomt of dat je paard geen goede buiging vind in het lichaam en dat je het niet kunt verbeteren in je training. Dan kan de Masterson Methode helpen om de spanning te vinden en door zachte aanraking en beweging zowel fysieke als mentale spanning af te laten vloeien. Ik geloof in de combinatie van training en body work, het zorgt beide voor meer flexibiliteit, balans, ontspanning en beter gebruik van het lichaam. Een waardevol 'hulpmiddel' om toe te voegen aan je training en je paard nog beter te helpen!